Couple..best ke??

Bismillahirrahmanirrahim..Assalamualaikum..


waa..tajuk pasal couple..best best best..korang yang duk baca entri ni mesti ada pengalaman bercouple kan??haa. tu tu tu..bukan main laju mengangguk..tapi an kenapa ek orang couple..
p/s:abaikan doodle buruk dibawah..




tak bosan
kalau couple ni kan boleh hilangkan bosan.apa taknya..tiap saat bf/gf antar sms tanya khabar..kalau tak pon bergayut sampai tengah malam..pastu ann..korang pon cerita masalah2 yang hadapi..sweet tak..sharing is caring..DOSA pon sharing jugak..sweet tak??


boleh bimbing ke jalan allah..
Waa..ni kalau dapat bf soleh ni macam ni..tiap saat antar kata-kata mutiara pasal islam..pastu kul tiga pagi kejut suh solat tahajjud.sweet tak??tiap kali exam pon bagi kata2 semangat...syaitan pun :yay..i did it..ye tak..dosa couple tu dapat dicover dengan keISLAMIKan..Matlamat tidak menghalalkan cara...


Keselamatan Terjamin..
sekarang ni macam-macam kes kat malaysia an an an??rogol la..culik la..eee takut...so..sebab tu lah penting ada bf boleh jaga kite..pastu an Allah tu siapa ek??bukan ke Dia yang jaga kite tiap masa??


Up-to-date
yang takde boyfie ni kan out-to-date kan..kolotkan??bestfriend korang cakap:takde bf??ee kolotlaaa..tengok aku ade boyfie..macam trend plak annn??
Sesungguhnya Islam datang dalam keadaan asing dan akan kembali pula daam keadaan asing, maka berbahagialah orang-orang dikatakan asing

Bangga STATUS TAKEN
kat facebook..tymah is an open relationship with ali ..bangga tu..orang lain ade, aku pon ade boyfie..tengok tu..200 people like this..ko hade??


tapi annnn..perlu ke kawan ngan laki2..ngan pompuan takleh kawan ekk..
Korang Alone??Ingatlah disaatkan korang alone..Allah sent other people away so that it's only YOU and HIM..Sweet tak??ngan Allah boleh ape nak sweet2 ni..Letaklah pergantungan korang kepada Allah..bukan kad manusia ciptaan Allah..konon ade bf boleh antar kata2 semangat tym exam..boleh naek pointer kot..
selalulah berkata:takpe Allah ade..

Berdoa, bukan memberitahu Allah apa yang kita pinta kerana tanpa diberitahu pun Allah sedia mengetahui. Doa ialah pengabdian daripada seorang hamba kepada Tuhan-Nya.
Pastu ann tak akan ade istilah bosan kalau korang sentiasa mendekatkan diri dengan Allah..
'dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu.' (51:56)


Fikir2kanlah....Wallahua'lam..

3 comments:

  1. btl 2..tp yg paling penting kna cari yg blh bimbing la.. :)

    ReplyDelete
  2. couple dah jd trend skrang~ dah takk kira dosa pahala.

    ReplyDelete

kalau nak komen,komen kat cni...
Bismillahirrahmanirrahim...